måndag 11 mars 2013

Symbol i Ankomsten

Vi håller på att läsa en bok som består enbart utav bilder och ingen text på svenskan. Handlingen är ändå enkel att hänga med på, men ifall man kollar mer noggrant och kanske diskuterar med någon annan kan man se mindre detaljer i bilderna som kan tillföra något till handlingen. En bild säger mer än tusen ord, så man hitta massor med saker. Det är också väldigt intressant hur olika personer kan "se" olika saker och hur bilderna faktiskt visar så mycket som dem gör. Att bara läsa/se igenom boken snabbt så där bara vore nog inte alls lika intressant, nu när vi går framåt lite långsammare hittar vi olika saker som kan ge berättelsen bättre djup och helt enkelt göra den mer intressant.

I en bild ser man folket på den stora båten se på staden dem kommer fram till, och man ser också två jättar/statyer som skakar hand medans dem står i sina egna båtar. Jag tolkar bilden som att människorna på båten är immigranter som kommer till USA, New York. Dem höga byggnaderna och fastlandet bakom ser väldigt mycket ut som Manhattan i New York. Dem stora statyerna som skakar hand symboliserar hur dem båda kommer med sin egen båt och har sin egen kultur med sig, dem kommer från olika länder. Dem skakar hand och symboliserar därmed fred och samarbete.
När immigranterna kom till USA såg dem ju frihetsgudinnan först av allt och fick en bild av att det här ett ställe som välkomnade dig öppet och gav dig hopp om en god framtid med fred och samarbete.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig - det är Frihetsgudinnan men på Tan-vis detta! (Du, det här med de och dem. Kolla upp!)

    SvaraRadera